In memoriam Koos van de Mortel

Op zaterdag 9 juni 2018 is onze zus, schoonzus en tante Koos van de Mortel-Berkers, zeer plotseling overleden in de leeftijd van 71 jaar.

Koos is geboren en opgegroeid in Ommel als oudste van een gezin van 10 kinderen. Haar ouders runden kampeerboerderij “Ons Thuis” en hier werden haar eerste contacten gelegd, waarvan vele nu nog steeds werden onderhouden. Want contacten leggen was naast vele andere bezigheden toch haar ding.

Na haar opleiding heeft ze ruim veertig jaar met veel plezier en inzet gewerkt als Klinisch chemisch analiste in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

Koos was een muzikante in hart en nieren, ze is 54 jaar lid geweest van Muziekvereniging Sancta Maria in Ommel en vanaf 2010 tevens lid van het Seniorenorkest Groot Someren.

Ze was ook een natuurmens waarin ze na haar pensionering haar grote hobby vond en wat ze prima kon combineren met haar andere passie fotograferen.

Na het plotseling verlies 3 jaar geleden van haar geliefde Jan, trok ze er weer vol overgave op uit om de natuur in alle facetten vast te leggen in foto’s, waarbij haar hart lag bij vogels, vlinders en libellen en dan vooral in Natuurgebied De Peel, waar de kraanvogel haar grote favoriet was.

Daarnaast bezocht ze graag met haar vogelvrienden andere natuurgebieden ook in andere landen. Ze genoot hier geweldig van een keek er steeds naar uit.

Zo ook de reis naar Schotland onlangs, daar ging ze speciaal kijken naar de papegaaiduikers. En ze ging naar een eiland, waar ze eerder ooit met Jan was geweest.

Tegen haar reisgenoten had ze vertelt, dat dit weleens haar laatste grote reis zou kunnen zijn, omdat ze toch steeds meer lichamelijke ongemakken voelde, vooral haar knie speelde op!

Wie had deze voorspellende woorden kunnen bevroeden! Bij thuiskomst was ze erg vermoeid en raakte door een ongelukkige samenloop van omstandigheden zelfs in coma.

Bij aankomst in het ziekenhuis was het kwaad al geschied. Koos zou helaas niet meer ontwaken. Een grote schok voor haar familie, vrienden en allen die haar dierbaar waren en dat zijn er heel, heel veel.

Wij blijven haar herinneren als een warm familiemens, die hield van muziek maken, contacten leggen en onderhouden en erg genoot van de natuur.

Fam. Berkers

Fam. van de Mortel